Opleiding auto Rij-instructeur

Om mee te mogen doen aan het examen moet u aan twee eisen voldoen. Dit geldt al op het moment dat u zich voor het eerst inschrijft.

1) U moet een schooldiploma hebben op minimaal het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Een vergelijkbaar buitenlands diploma is toegestaan. Een deskundige instantie moet het wel eerst beoordelen. 

Let op: IBKI moet uw schooldiploma zien. U kunt het origineel of een gewaarmerkte kopie zelf opsturen naar IBKI, Postbus 2360, 3430 DV, Nieuwegein. Of Aalbregt-opleidingen doet dit voor u.

Een gewaarmerkte kopie is een kopie met stempel en handtekening, als bewijs dat de kopie hetzelfde is als het origineel. U kunt hiervoor naar uw oude school, een notaris of (soms) het gemeentehuis.

Geschiktheidstest

Als u niet het juiste diploma hebt, kunt u bij IBKI een Geschiktheidstest doen. 
Bij een voldoende voor de Geschiktheidstest mag u zich inschrijven voor het examen certificaat B.

2). Rijbewijs 

Op het moment dat u zich inschrijft, moet u minimaal 18 jaar zijn en een geldig rijbewijs B hebben.

N.B: Een rijbewijs met een beperkingcode 100, 101 of 105 is niet toegestaan. Hiermee mag u namelijk geen rijinstructie geven.

 

De opleiding rij-instructeur bestaat uit de volgende fasen: 

- Fase 1a: Theorie van de rijtaak; wet en regelkennis, maatschappelijke criteria, milieu, rijprocedure en verkeersinzicht.
- Fase 1b: Eigen rijvaardigheid
- Fase 2a: Didactiek en Les Voorbereiden.
- Fase 2b: Lesuitvoering en lesevaluatie
- Fase 3: Stage; 5 uur passieve stage (meerijden achterin de auto), 35 uur actieve stage ( zelf actief lesgeven)

Opleidingsduur /Lestijden.

De opleiding tot rij-instructeur duurt ongeveer 6 tot 8 maanden.

Geslaagd ?

Nadat u het instructeurs certificaat heeft behaald bent u gediplomeerd rij-instructeur. U kunt dan in loondienst gaan werken bij een rijschool. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een eigen rijschool te starten of als zzp-er aan de slag te gaan. Aangezien u in de rijschool wereld werkt met afspraken welke u zelf indeelt, is het mogelijk om als fulltimer of als parttimer aan de slag te gaan.

De opleiding is volledig aftrekbaar en vrijgesteld van BTW. Een gespreide betalingstermijn is uiteraard mogelijk.

Regelmatig organiseren wij een informatie-bijeenkomst over de rij-instructeursopleiding.

Is uw interesse gewekt of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Ferry Aalbregt op 079-8883803 of stuur een mailtje naar info@verkeersschool-aalbregt.nl